+358 45 2275021 info@kmfuture.fi

Johtamisen kehittäminen

Valmentava johtaminen ja itseohjautuvuus

Ota yhteyttä

045 227 5021
info@kmfuture.fi

Tukena johtajuutesi kehittämisessä

Millaisen roolin sinä otat esimiehenä? 

Haluatko oppia keinoja kehittää yksilöä ja johtaa ryhmää valmentavasti, kannustaen itseohjautuvuuteen?

Valmentava johtaja kehittää ja tukee henkilöstöä yksilöllisesti, arvostaen kunkin vahvuuksia ja erilaisuutta.

Valmentajaesimiehenä voi  löytää ja maksimoida henkilön potentiaalin ja parantaa tuloksellisuutta.

Valmentavan esimiestyön valmennuksen esimerkkisisältö alla.

 

Johtajuus voidaan nähdä matkana.

Johtajuus voi alkaa siitä, että on toiminut loistavasti asiantuntijatyössä ja yhteisestä sopimuksesta seuraava askel on toimia esimiehenä tiimille.

Mitä minun pitää tehdä ensin? Miten saan ihmiset mukaan? Ymmärränkö oman roolini esimiehenä? Ennen tein itse asiantuntijana, nyt minun pitää luopua vanhasta ja saada tulos ihmisten kautta. Miten onnistun siinä? 

Paljon kysymyksiä nousee esiin. Usein myös tuki uudelle esimiehelle ei ole heti saatavilla, vaan itse opettelee asiat kantapään kautta. Luottamuksen rakentaminen, esimiestyö alkaa kuitenkin heti. Välttääkseen pahimmat sudenkuopat ja pystyäkseen muuttamaan omaa toimintaansa odotusten mukaiseksi on hyvä sparrailla asiaa ja saada muutokseen tukea.

Me olemme tätä varten.

Itse tulin uudeksi esimieheksi yllättäen, tiimiin, jossa oli erittäin huono työilmapiiri. Tilanne oli haastava minulle, varsinkin, kun esimieheni oli erittäin kiireinen. Sain kyllä tukea. Olisin kaivannut lisäksi sparraajaa, jonka kanssa voisin pohtia asioita itse johtajuuteen ajatellen tarkemmin. Uuden esimiestehtävän myötä tulee paljon itse liiketoimintaankin liittyviä asioita, jotka voivat olla uusia ja haastavia. Lisäksi kaikki henkilöstöasioihin liittyvät uudet asiat. Onnistuin parantamaan työyhteisön työtyytyväisyyttä ja henkeä, siitä olin kiitollinen. 

Vältä pahimmat sudenkuopat coachin avulla

Taylorismin aikakaudella suoritettiin työtä tehtaan hihnalla tehden yhtä ja samaa mekaanista työtä. Tärkeää oli pysyä linjaston tahdissa ja tehdä tasalaatuista työtä. Kun yksi ei enää jaksanut, vaihdettiin tekijää ja samaa ruuvia vääntämään siirrettiin uusi ihminen. 

Tällä hetkellä puhutaan itseohjautuvuudesta ja organisaatiosta tai työyhteisöstä ilman johtajaa tai esimiestä. Hierarkisesta johtamisesta on moni yritys siirtynyt matalamman organisaation suuntaan. Tästä hyviä esimerkkejä on Vincit tai Gofore. Samalla nämä organisaatiot ovat onnistuneet parantamaan työtyytyväisyyttä ja sitoutumista. Lisäksi samat yhtiöt ovat useana vuonna voittaneet myös Great Place to Work – kilpailun.

 

Johtajuus on muuttumassa väistämättä.

Uutena johtajana on hyvä miettiä, millainen minä haluan olla esimiehenä ja millaista johtamisen tyyliä käytän, mikä on minulle luontevaa.  Johtaminen vaatii luottamusta. Se ei  voi olla päälle liimattua, vaan avointa ja itselle sopivaa.

Moduuli 1: Johtajuus ja oma rooli esimiehenä

Odotukset esimieheltä, oma rooli, ensimmäiset 100 päivää edessä.

Coaching – valmentavan esimiestyön metodina

Esimiehen 360° mittaus – lähtötilanne

Moduuli 2: Tiimin rakentaminen, tuloksen saavuttaminen tiimin kautta

Miten käytän valmentavia johtamistaitoja työssäni. 

Moduuli 3: Suoriutumisen johtaminen - haasteelliset tilanteet

Miten astumme tiiminä uudelle tasolle ja saavutamme yhdessä enemmän? Tuloksellisuus. 

Alusta lähtien valmennuksen rinnalla: Coaching prosessi esimiehille

On-boardingin lisäksi tuemme esimiehiä henkilökohtaisesti oman esimiestyön rakentamisessa ja ensimmäisten haasteiden taklaamisessa. 

Ryhmäcoaching osallistujille sopimuksen mukaan

Ryhmä voi yhdessä jakaa toisilleen haasteitaan, opitaan yhdessä ja erikseen. Fasilitoijana ammattilainen coach.

Vaikuttavuuden seuranta ja palaute

Seurantamittaus 360° ja coaching

Jatkokehitysohjelma

Palaute

Tarja Eloranta, valmentaja

Toimin itse valmentavana esimiehenä n. 10 vuoden ajan rahoitusalalla. Luottamuksen rakentaminen, kuunteleminen, arvostaminen, haastaminen ja yhdessä juhilminen ovat valmentavan esimiehen keinoja. Näillä toimilla voi rakentaa luottamuksellisen suhteen, joka kantaa pitkälle. Tulokset ja työtyytyväisyys nousevat. Suosittelen jokaiselle. 

Yhteystietomme

Puhelin

045 2275021

Email

tarja.eloranta@kmfuture.fi

Sijaintimme

Helsinki

Pin It on Pinterest